Твоята Количка
0 Aрт. - 0,00 лв
Твоята количка е празна!

LIFE / ЛАЙФ

33,00 лв
Бързо втвърдяващ се калциево-хидроксиден препарат за пулпно покритие и изолация на кавитета
База 12 гр. катализатор 12 гр.
Количество:

KАЛЦИЕВО-ХИДРОКСИДЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПУЛПНО ПОКРИТИЕ И ИЗОЛАЦИЯ НА КАВИТЕТА

Индикации: КЕRR Life е рентгеноконтрастен химически втвърдяващ се СаОН материал, препоръчван за директно или индиректно покритие на пулпата и като изолационен цимент под всички обтуровъчни материали, вкл. амалгама.

Life се размесва лесно и осигурява достатъчно работно време, за да позволи многократно поставяне, но все пак се втвърдява бързо и с достатъчна твърдост в препарирания кавитет и може да се реже.

Изтискайте еднакви количества от основната и катализаторна паста върху смесителното блокче. Изтрийте връхчето на всяка тубичка след употреба, като внимавате да не размените капачетата.

Разпределянето на материала трябва да се направи преди употреба. Размесете основата и катализатора с малка шпатула (напр. КЕRR Mixing Spatula)за около 10 сек., докато сместа е изцяло без нишки.

Поставете Life веднага в препарацията или препарациите с чист сух апликатор (напр. КЕRR Ballpoint Applicator). Избършете апликаторното връхче преди да се постави отново в сместа, когато се правят последователни апликации.

По този начин се избягват замърсявания на оставащия материал. Препоръчва се да се тества поносимостта чрез поставяне на свързващ адхезив и/или дентинов свързващ адхезив на повърхността на втвърдения Lifeобразец (на смесителното блокче), за да се определи съвместимостта на системите. Предимства на Life: KERR Life подпомага образуването на репаративен (вторичен дентин) КЕRR Life има отлични характеристики на стичане, които позволяват контролирано поставяне. KERR Life поддържа виталитета на пулпата в случаи на откриване на пулпата или близост до нея. KERR Life показва висока начална якост на натиск и издържа на нормален натиск върху опаковката. KERR Life изолира пулпата от термичен шок. KERR Life не инхибира полимеризацията на акрилови или композитни възстановявания. KERR Life е киселинно-устойчив при ецване. KERR Life предпазва пулпата от временни обтурации. KERR Life е рентгеноконтрастен.

Работно време: Работното време върху блокчето при 23°C+/-2°Cи относителна влажност от 50%+/-10%е: -минимум 6 мин. за Life regular set(нормално втвърдяващия се)

Контакти

  • Email office@akatzarova.com
  • Тел +359 2 9810778
  • Адрес София 1000, ул. Стефан Караджа 5, България