Твоята Количка
0 Aрт. - 0,00 лв
Твоята количка е празна!

CALCETIN / Калцетин 2 g

12,90 лв
Ендодонтски продукт
Количество:

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

„КАЛЦЕТИН” (CALCETIN)

Ендодонтски продукт

 

ИНДИКАЦИИ

Използва се в стоматологията. Професионална употреба в здравно заведение.

Денталният ендодонтски продукт „КАЛЦЕТИН” се използва:

- за лечение на постоянни и временни зъби с незавършен растеж и формиране на корен (апексогенеза);

- за формиране на остеоидна-циментова бариера при неоформения връх или корен на зъба при лечение на необратими форми на пулпит;

- за консервативно лечение на всички хронични форми на периодонтити;

- при някоя перфорация на корен на постоянен зъб с оформените корени.

Възможно е материалът да се прилага при лечение на канали с неоформен апекс на временни зъби при периодонтити.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Лекарствена идиосинкразия.

Използвайте с голямо внимание при алергични пациенти.

Не злоупотребявайте.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕГАТИВНИ ЕФЕКТИ

Ако са удовлетворени условията за съхранение, транспорт и инструкциите са спазени, няма неблагоприятни ефекти.

СЪСТАВ И КЛИНИЧНА ФАРМАКОЛОГИЯ

Денталният ендодонтски продукт „КАЛЦЕТИН” съдържа калциев хидроксид, хидрофилен пълнител и пластификатор.

Калциевият хидроксид включен в структурата създава алкална среда (рН 12.8), която осигурява дългосрочен антибактериален ефект на материала и дава в резултат образуването на дентално-циментова бариера, създавайки условия за растеж и формиране на корена на зъба, на възстановяване на костна и периапикална тъкан, увеличава способността за възстановяване на пулпата и стимулира образуването на вторичен дентин.

„КАЛЦЕТИН”за временно запълване на зъбни канали при възрастни пациенти дава резултати в подобрение на състоянието и намаляване на перапикалните промени в период от 3 до 5 седмици при смяна на пастата 2-4 пати през това време.

Няма усложнения при обичайно приложение на материала за връх или корен на зъб.

Рентгеноконтрастни добавки правят материала непроницаем за рентгеновите лъчи, поради което инжектирания в канала материал е лесно да бъде контролиран с рентген.

Денталният ендодонтски продукт „КАЛЦЕТИН” се произвежда за използване в агресивна биологична матрица с температурен обхват между 32оС и 42оС (в устната кухина при температура (37±1)оС и влажност 60-90%).

 

МЕТОД НА ПРИЛОЖЕНИЕ

За апексификация на зъба с незавършен растеж на корена се извършва инструментално и медикаментозно лечение на зъбния канал, пастата „КАЛЦЕТИН” се въвежда в изсушения канал и той се запълва временно със стъкло-йономерен цимент. Лечението се извършва под рентгенов контрол

След изтичане на 3-4 седмици пастата се сменя в канала с прясна доза.

След 2-3 месеца лечение се проверява състоянието на периодонта с рентген или сондиране на апикалната зона на канала. Необходимо е да се влага неколкократно прясна доза паста в канала веднъж на 3 месеца преди пълно формиране на апикалната бариера. След формиране на апикалната бариера каналът на зъба се запечатва окончателно.

За лечение на хронични периодонтити след диагностично изследване на морфологичните характеристики на зъбните корени и периапикалните тъкани с помощта на рентген, вие трябва да извършите механичната и медикаментозната обработка на канала. В подготвения коренов канал вие трябва да вложите паста пастата „КАЛЦЕТИН”. Пастата трябва да бъде изолирана със сухо памучно топче и зъбът се запечатва с временна пломба от стъкло-йономерен цимент за период от 7-10 дни. В зависимост от резултата лечението се продължава със смяна на материала с прясна доза или с окончателно запечатване на зъбния канал.

При консервативно лечение на хронични периодонтити, а също и при някоя перфорация на зъбния канал след прилагане на пастата „КАЛЦЕТИН” след изтичане на 3-6 седмици е възможно да се извърши постоянно запечатване на зъбния канал.

Внимание!След използване е необходимо да избършете върха на спринцовката с памучно топче и да затворите с капачката, тъй като пастата се втвърдява в горния отвор на спринцовката при контакт с въздух.

Затворете материала плътно след употреба.

ФОРМА НА ПРЕДСТАВЯНЕ

Паста (спринцовка) 2 г

Контакти

  • Email office@akatzarova.com
  • Тел +359 2 9810778
  • Адрес София 1000, ул. Стефан Караджа 5, България