Твоята Количка
0 Aрт. - 0,00 лв
Твоята количка е празна!

CRESOTIN № 2 / КРЕЗОТИН течност

24,00 лв
Течност за антисептично лечение .
Количество:

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

„КРЕЗОТИН” (CRESOTIN)

Дентален комплект за антисептично лечение и запълване на коренови канали на зъбите

 

„КРЕЗОТИН” №2

 

ИНДИКАЦИИ

Използва се в стоматологията. Професионална употреба в здравно заведение.

 

Течност № 2 „КРЕЗОТИН”се използва за антисептична обработка на инфектираните канали на зъбите при напреднали пулпити, а също така и при апексна резекция на корен.

Пастата „КРЕЗОТИН”се използва за запълване на инфектирани и усложнени канали, а също така за запълване на канали с непълна екстракция на пулпата.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Лекарствена идиосинкразия. Не злоупотребявайте.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕГАТИВНИ ЕФЕКТИ

Ако са удовлетворени условията за съхранение, транспорт и инструкциите са спазени, няма неблагоприятни ефекти.

СЪСТАВ И КЛИНИЧНА ФАРМАКОЛОГИЯ

Течност № 2  съдържа:

- фенол, формалдехид – антисептици, чийто механизъм на действие е свързан с денатурирането на протеините на микроорганизмите, което осигурява антисептично свойство и дълбока мумификация, а също така и стерилизация на кореновите канали на зъба.

Пастата „КРЕЗОТИН”съдържа цинков оксид и цинков сулфат – антисептици със стягащи свойства. Бариев сулфат е рентгеноконтрастен пълнител в пастата. Антисептичната база на пастата се състои от: хлорпентол, камфор, което позволява прилагането на пастата след обработка с течности като заключителна част на лечението с материали на единична антисептична основа. Пастата съдържа дексаметазон (0,01%) за намаляване реакцията на болка при изваждане на материал от апекса.

Пастата има отлична флуидност (23 мм), лесна е за вкарване в канала с помощта на инструменти за запълване на канал и се втвърдява под влиянието на влагата вътре в канала за 72 часа. След втвърдяване разтворимостта на материала съставлява 1,5%.

Денталният комплект се произвежда за използване в агресивна биологична матрица с температурен обхват между 32оС и 42оС (в устната кухина при температура (37±1)оС и влажност 60-90%).

 

МЕТОД НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Течност № 2 се прилага с използване на тесни памучни тампони, които се напояват в течността и се притискат леко навън с цел избягване на теч на препарата; той се задържа в отвора на зъбния канал под временна пломба за 2-3 дни. Инфектираните канали се обработват с напоените памучни тампони, които могат да бъдат използвани за временното приложение като се задържат в канала. Необходимо е памучният тампон да бъде отстранен след 2-3 дни, да се обработи канала отново и да се запечата стерилния зъбен канал с пастата „КРЕЗОТИН”. След запълване на канала е необходимо да се извърши изолиране чрез стъкло-йономерен цимент и да се възстанови коронката на зъба.

Внимание!Затворете материала плътно след употреба.

ФОРМА НА ПРЕДСТАВЯНЕ

Течност № 2   -15 мл

Инструкция за употреба 1 бр.

 

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте при температура от 5оС до 25оС. Съхранявайте на сухо място.

Затворете плътно контейнера веднага след употреба. Не използвайте след изтичане срока на годност.

 

 

 
Аналози: “Rockle's” – “Septodont”,Франция

Контакти

  • Email office@akatzarova.com
  • Тел +359 2 9810778
  • Адрес София 1000, ул. Стефан Караджа 5, България