Твоята Количка
0 Aрт. - 0,00 лв
Твоята количка е празна!

CALCETIN / Калцетин 7гр.

10,60 лв
Калциевохидроксидна подложка за кухини.
Количество:

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

„КАЛЦЕТИН” (CALCETIN)

Подложка за кухини

 

ИНДИКАЦИИ

Използва се в стоматологията. Професионална употреба в здравно заведение.

Денталният материал Подложка за кухини „КАЛЦЕТИН” се използва:

- за лечение на дълбок кариеси като медицински подложен материал за постоянни пломби от различни материали като подложка за кухини, която стимулира седиментацията на вторичен дентин;

- регенерация на наранена, а също и възпалена пулпа при различните форми на пулпит (остър, хроничен, фиброзен).

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Лекарствена идиосинкразия.

Използвайте с голямо внимание при алергични пациенти.

Не злоупотребявайте.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕГАТИВНИ ЕФЕКТИ

Ако са удовлетворени условията за съхранение, транспорт и инструкциите са спазени, няма неблагоприятни ефекти.

 

СЪСТАВ И КЛИНИЧНА ФАРМАКОЛОГИЯ

Денталният материал „КАЛЦЕТИН” съдържа калциев хидроксид, хидрофилен пълнител и пластификатор.

Калциевият хидроксид включен в структурата създава алкална среда (рН 12.8), която осигурява дългосрочен антибактериален ефект на материала, увеличава способността за възстановяване на пулпата и стимулира образуването на вторичен дентин.

 

Денталният материал „КАЛЦЕТИН” се произвежда за използване в агресивна биологична матрица с температурен обхват между 32оС и 42оС (в устната кухина при температура (37±1)оС и влажност 60-90%).

 

МЕТОД НА ПРИЛОЖЕНИЕ

За лечение на дълбоки кариеси паста „КАЛЦЕТИН” се полага старателно на дъното на изсушената кухина. Излишното количество материал се промива.след това се изсушава със струя сгъстен въздух, изолира се с цимент и се възстановява коронката на зъба.

За регенерация на пулпата пастата се прилага след образуването на дълбока кухина или при травматично отваряне на пулпата. След внимателна обработка с антисептик и изсушаване, вие трябва да запълните кухината с пастата до връзката със зъбния емайл, да изсушите със струя сгъстен въздух и плътно да запечатате със стъкло-йономерен цимент. След 1-2 седмици при липса на чувствителност към болка в обработвания зъб, временната пломба се сваля изцяло или се оставя частично и, след като е изпълнена процедурата на инструментална и антисептична обработка на кухината, се влага силната съдържаща калций подложка, изолирана със стъкло-йономерен цимент, и се възстановява коронката на зъба. Контролен преглед се осъществява на 3-6 месеца.

Контакти

  • Email office@akatzarova.com
  • Тел +359 2 9810778
  • Адрес София 1000, ул. Стефан Караджа 5, България