Твоята Количка
0 Aрт. - 0,00 лв
Твоята количка е празна!

CUPRATIN powder / КУПРАТИН прах

24,50 лв
Количество:

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

„КУПРАТИН” (CUPRATIN)

за лечение и запълване на коренови канали на зъбите

Прах

ИНДИКАЦИИ

Използва се в стоматологията. Професионална употреба в здравно заведение.

 „КУПРАТИН” на прах се използва за запълване на коренови канали след всякакъв вид лечение, включително депофореза;

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Лекарствена идиосинкразия. Не злоупотребявайте.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕГАТИВНИ ЕФЕКТИ

Ако са удовлетворени условията за съхранение, транспорт и инструкциите са спазени, няма неблагоприятни ефекти.

 

СЪСТАВ И КЛИНИЧНА ФАРМАКОЛОГИЯ

Денталният комплект „КУПРАТИН” представлява антибактериална система със силно активен хидрокси купрат. Силно алкалната среда на суспензиите (рН 12-12,5) и високото съдържание на калциев хидроксид и калциев оксид осигуряват стерилност и стимулират образуването на костни тъкани.

Антибактериалното действие на медните йони е много по-силно в сравнение с калциевия хидроксид. Концентрацията на медни йони в суспензията е 2,0-3,0%. Дори при 10-кратно разреждане на суспензията препаратът е ефикасен при ниски концентрации при разрушаването на мембранните структури.

При обработка на каналите чрез депофореза на суспензията с мед и калциев хидроксид, хидрокси купратните йони се превръщат в бавно разтворим меден хидроксид, осигурявайки продължително бактерицидно действие, стерилност и непропускливост на канала и апикалната делта.

След лечението на инфектираните канали, запълването се извършва чрез паста получена при смесването на прах със суспензията на калциев хидроксид (№ 1). Образуваният алкален материал има продължително дезинфекциращо действие.

„КУПРАТИН” се произвежда за използване в агресивна биологична матрица с температурен обхват между 32оС и 42оС (в устната кухина при температура (37±1)оС и влажност 60-90%).

 

МЕТОД НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Внимание! Разклатете флаконите със суспензии преди употреба; затваряйте флаконите след всяка употреба, тъй като въглеродният газ във въздуха редуцира действието на суспензията. След сгъстяване на суспензията е възможно да бъдат добавени няколко капки дестилирана вода и да се разбърка до получаване на хомогенна консистенция.

За медикаментозно лечение на канали чрез депофореза трябва да ги разширите на 2/3 от дължината и след това да ги промиете с дестилирана вода, след това  суспензия № 1, разредена с дестилирана вода 1:2, или суспензия № 2,  разредена с дестилирана вода 1:9. След това един от каналите трябва да се запълни със суспензията на купрал. При лечението на каналите на резците, кучешките зъби и премоларите трябва да разредите суспензията за депофореза с дестилирана вода в съотношение 1:10 с цел предотвратяване оцветяването на зъба. След това вкарайте иглен отрицателен електрод (катод) в канала на дълбочина 4-8 мм, а положителният електрод (анод) се поставя на бузата. Процедурата трябва да се извършва в съответствие с инструкциите и техниките приложени към уредите местно производство или внос: “Comfort”(Германия), “Original II”(Германия), “Endoest-AE01”(„Геософт-Про”, Русия), “Endo-lux”(„Аверон”, Русия).

Три сесии на депофореза с интервали от 8-14 дни са достатъчни за поддържането на гарантирано доказания ефект.

За запълване на коренови канали на зъбите при температура (18-22)оС и влажност 50%, смесете за една минута прах със суспензията на калциев хидроксид (№ 1) за получаване на консистенция позволяваща пастата да се вкара в канала с помощта на инструмент за запълване на коренови канали. При намаляване на пластичността на пастата е възможно да се добави незначително количество дестилирана вода на стъклото, да се разбърка и използва за време до 30 минути.

При запълване със щифт вкарайте малко количество паста в канала, запечатайте със щифта и фиксирайте щифта със стъкло-йономерен цимент. След това възстановете коронката на зъба.

Ако е необходимо да се разпечата канала, материалът може да бъде отстранен без специално усилие.

Затворете материала плътно след употреба.

 

ФОРМА НА ПРЕДСТАВЯНЕ

Прах (стъкленица)                      10 г

Инструкция за употреба               1 бр.

 

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте при температура от 5оС до 25оС. Пазете на сухо място!

Затворете плътно контейнера с праха веднага след употреба.

Не използвайте след изтичане срока на годност.

Срок на годност: 3 години от датата на производство.

 

 

Производител:TehnoDent – Русия

Контакти

  • Email office@akatzarova.com
  • Тел +359 2 9810778
  • Адрес София 1000, ул. Стефан Караджа 5, България