Твоята Количка
0 Aрт. - 0,00 лв
Твоята количка е празна!

Ултразвуков скалер WOODPECKER UDS-K LED

355,00 лв

WOODPECKER UDS-K LED е ултразвуков скалер със светлина с откачаща се ръкохватка позволяваща автоклавиране до 134 градуса.

В комплекта са включени 5 накрайника

Възможност за работа с независимо водно захранване.
Мощност: 20W
Работна честота 3KHz
Размери 205mm х 135mm х 74mm
Тегло : 1.3kg

ИНСТРУКЦИИ

 1. Отворете опаковъчния лист и се убедете, че всички части са налице
 2. Извадете основния юнит извън кутията и го сложете на равна и стабилна повърхност
 3. Завъртете копчето за контрол на водата до максимум в посока обратно на часовниковата стрелка и завъртете копчето за контрол на вибрациите срещу часовниковата стрелка до подходяща позиция
 4. Монтирайте педала към апарата
 5. Монтирайте единия край на водната линия към входа на апарата за вода, а другия към чистата вода
 6. Включете в електричеството

НАЧИН НА РАБОТА И ФУНКЦИИ

 1. Насочете копчето за регулиране на силата на едно. Затегнете водата, като завъртите копчето на максимум
 2. Нормалната честота на работа е 30+-3Khz. При нормално протичане на водата и подходящи движения зъбния камък ще бъде премахнат без да има презатопляне.

Прекален натиск и прекалено дълго задържане на едно място са нежелателни.

 1. Вземете подходящ връх съгласно Вашите нужди, затегнете го за ръкохватката с ключа от комплекта
 2. Интензитет на вибрация: Регулирайте интензитета спрямо нуждата Ви, като нормално завъртвате копчето на средна позиция.
 3. Различните пациенти имат различна чувствителност и твърдостта на зъбния камък не е една и съща,  интензитета трябва да бъде регулиран спрямо клиничния случай.
 4. Дебит на водата: стъпете на педала, върхът започва да вибрира, тогава завъртете копчето за регулиране на вода да формирате фин шпрей за да се охлажда ръкохватката и да се почистват зъбите
 5. Ръкохватката може да бъде държана като химикалка в ръката
 6. Когато се използва връх номер1 за почистване на зъбите, бъдете сигурни краят на върха да не допре зъбите вертикално, ръба на върха и повърхността на зъба  трябва да бъдат тангентно с движение напред назад. Направете така, че върха да докосва зъба леко, без много натиск, за да не пострада зъба и за да не се повреди върха
 7. Връх номер 2 се използва за елиминирането на голям събгингивален зъбен камък. Когато го използвате си служете с предната част на върха да докосвате зъбите, като настройвате ъгъла. Когато предната част на върха докосва зъбния камък може да използвате и малко натиск.
 8. Елиминиране на зъбгингивален зъбен камък: предния ръб на връх номер 3 го движете по гингивалната линия. Предвижвайте го стъпка по стъпка надолу, така събгингивалния зъбен камък може да бъде елиминиран.
 9. Почистване на междузъбно пространство: връх номер 1 и номер 3 може да бъдат поставени в междузъбното пространство вертикално. Междузъбния камък може да бьде елиминиран като върха се движи нагоре-надолу, от точката на докосване към корена, стъпка по стъпка. Ние предлагаме интензитет за връх номер 3 от 1 до 4.

Контакти

 • Email office@akatzarova.com
 • Тел +359 2 9810778
 • Адрес София 1000, ул. Стефан Караджа 5, България